Kosten tuin ontwerpen Limburg, Noord-Brabant e.o.

 • tuin ontwerpen Sittard Limburg
 • tuin ontwerpen Geleen Limburg
 • tuin ontwerpen Limburg Venlo
 • tuin ontwerpen Heerlen Limburg
 • tuin ontwerpen Roermond Limburg
 • tuin ontwerpen Weert Limburg
 • tuin ontwerpen Maastricht Limburg

Prijs betaalbaar tuindesign

De prijs van het tuinontwerp is afhankelijk van de oppervlakte van uw tuin:

       tot    50 m²           €  320
050  –   100 m²           €  405
100  –   150 m²           €  480
150  –   200 m²           €  550
200  –   250 m²           €  620
250  –   300 m²           €  690
300  –   350 m²           €  760
350  –   400 m²           €  820
400  –   475 m²           €  895
475  –   550 m²           €  970
550  –   625 m²           €  1035
625  –   700 m²           €  1100
700  –   800 m²           €  1170
800  –   900 m²           €  1235
900  – 1000 m²           €  1285

Grotere oppervlakte prijs op aanvraag.

Een beplantingsplan kost 30% van de ontwerpkosten (zie voorbeeld hieronder).

Alle tarieven zijn exclusief btw.

Eventuele reiskosten afhankelijk van uw locatie.

Wat krijgt u voor dit tarief?

U kunt rekenen op volledig uitgewerkte tekeningen. Het werk omvat:

 • voorbespreking en zorgvuldige inventarisatie van wensen en perceel op locatie
 • professioneel, doordacht en inzichtelijk tuinontwerp in kleur en op schaal
 • presentatie en bespreking van uw tuinontwerp
 • eventueel aanpassing van het ontwerp
 • gratis nazorg in de vorm van telefonisch advies

en indien gewenst

 • beplantingsplan plus omschrijving van de planten
 • toelichting op uw beplantingsplan

Lees hieronder de uitgebreide beschrijving van mijn werkwijze en laat uw tuin ontwerpen.

50% korting mogelijk

Bij de aanleg van uw tuin bent u vrij in de keuze van een hoveniersbedrijf. Daarbij kunt u ook gebruikmaken van een aantal hoveniers die ik heb geselecteerd op basis van kwaliteit en prijs.

Bovendien heb ik bij deze bedrijven voor u een korting bedongen ter grootte van de helft van de plankosten (ontwerp en beplantingsplan), omdat zij het ontwerp ‘in de schoot geworpen’ krijgen.

Vragen?  Bel 043 – 450 17 75 voor meer informatie of kom kennismaken,

en realiseer uw tuinontwerp.

Werkwijze tuin ontwerpen

Inventarisatie

Zodra de opdracht is verleend, kom ik bij u op bezoek voor een zorgvuldige inventarisatie van wensen en perceel. Een tuin ontwerpen is maatwerk. Goed luisteren naar de klant is daarom essentieel.

Samen met u bepaal ik met behulp van tuinfoto’s de te realiseren sfeer en bespreken we aan de hand van een ‘checklist’ uitgebreid alle mogelijke wensen. Hierbij geef ik ook mijn visie, maar u bepaalt wat ik wel en niet moet ‘meenemen’ bij het ontwerpen van uw tuin.

Ook meet ik alle relevante zaken op in uw tuin (inclusief hoogtemeting) en bekijk ik de architectuur van uw woning en haar situering, want de stijl en sfeer van het huis, het perceel zelf en de omgeving ervan vormen samen met uw wensen de uitgangspunten van uw tuinontwerp.

Professioneel tuinontwerp

Met deze inventarisatie als basis kan ik uw tuin ontwerpen in kleur zodat het plan voor u goed leesbaar is, zo nodig voorzien van constructiedetails. Vervolgens geef ik een presentatie en bespreken we het plan. U ontvangt een afdruk op papier en ook een digitaal exemplaar. Eventueel gewenste wijzigingen worden doorgevoerd.

U mag rekenen op een gedetailleerd en duidelijk ontwerp op schaal, zodat elke vakman de tuin kan aanleggen. Op deze tekening geef ik de indeling van de tuin aan, de vormgeving, de soort materialisering (denk aan bestrating, vijver, muurtjes, verlichting, e.d.) en het type beplanting. Om u een helder ruimtelijk beeld te geven van uw toekomstige tuin maak ik bij de beplanting onderscheid tussen de verschillende te realiseren hoogtes.

Beplantingsplan

Wanneer u akkoord bent met het (eventueel aangepaste) ontwerp van uw tuin kan een beplantingsplan met toelichting volgen. In zo’n plan werk ik de beplanting nader uit conform het tuinontwerp, maar ook overeenkomstig uw wensen met betrekking tot de soort beplanting. Misschien wilt u weinig onderhoud, dan heeft dat ook gevolgen voor de beplantingskeuze. Misschien wilt u veel groenblijvers of heeft u een voorkeur voor bepaalde bloeikleuren, etcetera.

In het beplantingsplan geef ik de locatie van de plantvakken aan, de plantsoorten, de plantafstanden, de aantallen, de gewenste afmetingen van de planten bij aanschaf en opmerkingen over de aankoop en het aanplanten. Ook ontvangt u een lijst met alle kenmerken van uw planten, zoals bloeikleur, bloeitijd, bladkleur, hoogte, en alle overige gegevens die van toepassing zijn, inclusief een leidraad met betrekking tot het onderhoud.

Tuinaanleg

Met behulp van deze plannen kunt u zelf aan de slag of het werk uitbesteden aan een specialist van uw keuze. Hierbij kan ik u desgewenst adviseren.

Een tuin ontwerpen is vakwerk. En een goed tuinplan vraagt om een zorgvuldige en deskundige uitvoering. Daartoe heb ik een beperkt netwerk van vakbekwame hoveniers met zorg geselecteerd, bedrijven die gespecialiseerd zijn in tuinaanleg en waar goede ervaringen mee zijn opgedaan. Hierbij heb ik niet alleen gelet op kwaliteit, maar ook op prijs. U kunt rekenen op een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Met deze hoveniers heb ik bovendien afgesproken dat zij bij tuinaanleg de helft van uw plankosten (tuinontwerp en beplantingsplan) in mindering brengen op de aanlegkosten. Zij krijgen immers het tuinplan in de schoot geworpen. Met andere woorden: de helft van wat u mij betaalt krijgt u op die manier weer terug van de hovenier.

De aanlegkosten kunt u eventueel spreiden door een gefaseerde uitvoering.

Een goed plan is de basis voor jarenlang genieten. Ik wil graag uw ideale tuin ontwerpen, functioneel én mooi!

tuin ontwerpen Limburg, beplantingsplan
tuin ontwerpen Limburg, plantkenmerken 1
tuin ontwerpen Limburg, plantenlijst
tuin ontwerpen Limburg, plantkenmerken 2